Lyckliga flickor!

Idag är flickorna lyckliga, då speciellt Ginza då hennes lekfarbror Erko är hemma igen! Det är fullt ös här hemma och vi har kommenderat hundarna att gå och lägga sig ett par gånger, men där är ett litet yrväder som springer fram till dem och busar. Så då är det inte så lätt att ligga kvar så som husse/matte sagt. Annars idag så har Aleya o Ginza varit sjukt duktiga och varit själv i ca 45 minuter i sträck, förutom alla de små gångerna som de är själva när jag springer ut från kontoret och ska hämta något, gå på toa, kopiera eller liknande. De är riktigt duktiga!!

Galningar!

De ser verkligen mer vilda ut än tama på denna bilden. Dock så ser man också bådas enorma glädje...
Gud vad jag älskar denna bilden!!

Idag så har jag ofrivilligt skott tränat Ginza. På lunch promenaden så höll byggarbetarna på med något i asfalten och plötsligt lät det som om någon sköt, fast ändå inte. Aleya som är helt skottfast orkade inte ens titta upp från sin goda fläck som hon hittat i gräset. Ginza tittade upp, tittade på mig men jag låtsades som om jag inte såg henne, sen tittade på på Aleya och gick vidare som om inget hade hänt!

Weeiii!!


Två morgontrötta  flickor!

img_8366 (MMS)

Två morgontrötta  flickor!


2 Hundar till salu!

Gah! Idag har jag två hundar till salu. Behöver inte vara högstbjudande... Bara någon tar dem typ, dock kanske inte till samma hem, för man kan lätt bli knäpp!

Jag vet inte vad det är med dem idag men de har busat 24/7! Jag har fått sätta in Aleya i ett rum och Ginza i ett annat för att de ska lugna ner sig. Hade Ginza i knäet ett tag för att hon skulle sova och kommenderade Aleya att ligga i korgen. Då låg de båda lungt ett tag för att sen ladda igen så då fick Aleya in o sovrummet och Ginza ligga här i vardagsrummet.

Nu sover de båda och jag har öppnat dörren till sovrummet så att Aleya kan komma ut om hon vill. Hoppas dock att hon sover lite till...!

Tätt ihop o vilar

img_7356 (MMS)

Ginza ville inte ligga i mitt knä på vägen hem utan hon skulle tvunget ner till Aleya! Så ett tu tre så låg de tätt ihop och vilade! Finaste flickorna!


Ginza är lite knäpp... Men väldigt underbar!Alla sätt är bra utom de dåliga! Man kan utan problem ligga uppe på Erko om det är så att man skulle vilja det! Ginza vill det... Ginza är lite knäpp, men det är nog tur det. Annars så hade hon inte passat ihop med mig :)

Helgen har varit helt fantastisk, vi har tränat hund, myst, ätit gott, tittat på film, träffat vänner och bättre än vad vi haft kan man inte ha!

Alla som träffat Ginza hitentills har verkligen blivit förälskade och sagt att hon är en riktigt fin valp. Frammåt, trygg, mysig och underbar. Det är helt otroligt vad man växer när man får höra possitiva saker om sin hund.

Jag är så lycklig över min lilla Ginza!


Tränar på hundklubben

img_9989 (MMS)

Ute och tränar på klubben med Peter o Pernilla. Deras hundar går riktigt fint idag! Man längtar riktigt tills man kan köra så med Ginza. Nu blir det bara lite valp lekar!


Världens finaste flickor är lite trötta ef...

img_4922 (MMS)

Världens finaste flickor är lite trötta efter att de fått gå upp på vagnar, gå i tomma hyllor och lite annan Miljöträning!


Världens bästa älskling!!

Jag har världens bästa älskling!
Idag är min födelsedag och jag fick något jag önskat mig i hur många år som helst men som jag inte unnat mig själv, en Arrak jacka!

En av de bloggarna jag följer här på nätet köpte en sådan till sig själv precis och jag var så klart inne och suktade efter en. Min kära underbara älskade sambo såg så klart det och bestämde sig för att köpa en sådan till mig.

Så nu svävar jag på små rosa moln, jag har en super snygg Arrak jacka!

Tack Älskling!!


bilden är lånad från Arraks hemsida

Min Födelsedag!

Dagen hade kunnat tillbringas roligare än så här. Flickorna får minimalt med uppmärksamhet och jag ligger bara i soffan och kan knappt röra mig. Har sjukt ont i magen av mensvärk och jag är glad att Ginza kan busa så fint med Aleya och Erko så jag vet att hon får lite kul idag i alla fall.

Imorse vid sex tiden när hon vaknade som vanligt och jag gick upp o tog en tramadol för värken så fick hon busat lite med Erko. De höll på som galningar tills dess det var dax för mig att krypa ner i sägen igen. Tog med mig Ginza upp i sängen direkt och hon fick lägga sig vid min mage och sova. Vet inte om det var för att hon var trött efter busandet, eller om hon kände på sig att det var inte läge att trilskas med matte idag... För hon lade sig så fint ner och somnade nästan direkt. Själv låg jag o ville dö ett tag innan jag tillslut somnade om igen.

Så dagen som jag planerat så fint med jobb, sen mysmiddag med Peter och en promenad i skogen med hundarna kan jag se mig i stjärnorna efter. Min födelsedag blev inte alls som jag tänkte. Den blir till att ligga i soffan och tycka väldigt väldigt väldigt synd om mig själv!


Min lilla gos

img_3557 (MMS)

Någon är inte speciellt sugen på att lämna sängen för en promenad i duggregnet... I sådana här tillfälle är det skönt att ha Pinscher!! Min lilla gos nalle!


Kanin jakt!

Idag har Ginza fått jaga kanin! Eller ja, hon fick inte jaga kanin!! Efter jobbet så smet jag och Peter hem till Pernilla för lite träning av hund och jakt av kanin!

Underbart gulliga Pernilla hade varit ute och rekat innan och hittat massor av kaninisar på åkrarna! Perfekt tyckte vi! Men när vi kom dit och vi gick och gick och gick... Utan att hitta en enda jäkla kanin! De var helt borta!

Frustereringen var hög och när Ginza spanade in Pernillas son på cykel så körde vi tankesättet jaga som jaga, hon ska INTE göra det! Så när hon skuttade efter sprang jag efter henne, och föll pladask!!! Så vi alla fick oss ett gott skratt och Ginza tyckte matte var läskig som sprang efter henne o helt plötsligt föll...

Men skam den som ger sig, vi skulle ha en kanin idag, så var det bara! Så Pernilla fick helt enkelt ta ut en av sina kaniner i sele och operation "inte jaga kaniner för då dör du" inleddes!

Det hela gick super bra! Även om det var lite kallt och min röst tappades någonstans på gräsplanen... Men det gick in att kaniner är skit läskiga för då blir matte skitförbannad! Körde lite inkallningar med kanin på mitten och då blev det en båge förbi kaninen för att snabbt komma till matte sen.

JIPPI!!!!

Så nu ska vi ut och köra detta någon gång till så hon vet att bara tittar hon på en kanin så blir Matte skitförbannad!

Liten har däckat i soffan hos mig

img_4633 (MMS)

Liten har däckat i soffan hos mig efter en utmattande dag. Idag har det varit en fruktlös kaninjakt (igen...), en liten promenad i skogen så hon fick hoppat över pinnar och se upp för "brorsan" Erko som kom flygande i all världens fart, vi har gått på koppel promenad själv, tränat lite inkallningar och busat lite med leksakerna. Nu ska hon få vila resten av kvällen och jag ska nog titta på en film. Jag är ju huvudkudde, så jag kan inte lämna soffan just nu... Tur man kan hyra film med fjärkontrollen!


Allt har sin tid...

img_4881 (MMS)

Bilden är från igår när jag, Aleya och Ginza var på en promenad. Det är helt otroligt så stor Ginza har blivit bara på dessa veckorna! Ibland önskar man att valpåldern var lite längre! Samtidigt som jag längtar mig till döds tills hon är fullvuxen så man kan hitta på allt man vill! Men ja, allt har sin tid och tur är det!


Sovmorgon!

Oh vad jag är glad idag! Lillan sov till lite i sex när Peter gick upp, han lät henne gå ut i trädgården lite och sen när han skulle åka iväg så kom både Aleya och Ginza in till mig i sovrummet. Första timmen till kl 7 så sov Aleya bredvid mig och Ginza på golvet. Sen tyckte Ginza att det var dax att gå upp!

Det tyckte då inte jag då jag var dödstrött!! Så jag gick ut och kissade henne en gång till och hivade upp henne i min famn så fick hon sova bredvid mig på andra sidan än Aleya. Hon buffade runt lite, men jag klappade henne och snart somnade hon sött.

Jag vaknar av mig själv ett tag efter och tittar på mina två prinsessor som ligger på vars en sida om mig och sover sött. Kollade klockan och blev såå förvånad när jag ser att den är halv tio!!! Jag började röra på mig och båda flickorna vaknade. Vi hade en liten mysstund innan vi gick upp.

Det var så fruktansvärt skönt att få sova ut lite!

Idag står det inte mycket på schemat så vi får se vad som händer och sker! Skönt med sådana dagar!

Spårar med min lilla stjärna!

img_2400 (MMS)

Spårar med min lilla stjärna!


Svart streck

img_1696 (MMS)

Ginza har ett svart streck på både ryggen och på magen. Undra om hon får behålla dem när hon blir vuxen. Jag gillar dem!!


Underbara lilla terrorist

Idag har jag en liten terrorist!! Aleya hade nog gärna sålt Ginza idag, eller kanske glömt henne på bussen, eller i alla fall lämnat henne i Malmö!

Hon har varit super busig och dagen har tillbringats med att hoppa o bita i Aleyas koppel, busa med Aleya när hon sover, bita Aleya i svansen när hon åt sitt ben (Ginza hade redan ätit upp sitt), skällt på Aleya i tid och otid... Ja, ni får en ide angående hur dagen varit...!

Men just nu är allt förlåtet då hon ligger i mitt knä och sover! Underbara lilla terrorist <3

Gasmask!!

Kom ihåg lapp till mig själv! Ta med tändstickor, luft fräschare och gasmask när man ska vara i ett litet rum med 1st Malle valp!!!


J*vla Kaniner!!

Ok... Jag är den typen av person som innerligt hatar kaniner när jag är ute och rastar mina hundar. Aleya som är snabb som en vessla har tyvärr i sina unga dar sprungit ikapp och fått tag på en kanin. Detta har gjort att det är stört omöjligt att få henne att sluta jaga kaniner!

Så tänker jag inte ha det med Ginza! Så hennes kanin träning tänkte jag börja med nu när hon är en lite parvel. Första gången var hemma hos Pernilla och Janne. Då lyckades jag o Pernilla få upp två kaniner men Ginza såg inte dem. Så det gick inte så bra...

Sen var jag och Peter igår ute på Spillepengen i Malmö där det kryllar av kaniner! Där är en soptipp och intill en massa grönområden = Perfekt kaninbostad! Men efter ett bra tags promenad utan att se en enda kanin åkte vi vidare till ett annat ställe på Spillepengen. Där hittade vi inte heller en enda kanin... Annars kan man inte ha hundarna lösa här då det är kaniner var femte meter!

Men men, vi misströstade inte och körde vidare idag! Vi fortsatte vårt mission! Vi åkte till Bulltofta industriområde och letade, här hittade vi faktiskt två stycken!! Dock så var de en bra bit bort och precis bakom dem var det en väg där det kom en del bilar på. Och även om min plan är att haffa henne tidigt, så vågar jag inte riktigt när det är mot en väg. Så det sket sig...

Sen åkte vi ut till en liten väg som hade två stora fält på båda sidorna! Perfekt att hitta kaniner på! Och när jag varit där med Aleya så har det ALLTID varit en massa kaniner. Men tror ni att där var några kanier idag!? NEJ!! Så klart inte!

Så min fråga är, var FAN är alla JÄVLA kaniner när man behöver dem?!

En helt utslagen valp <3 

img_5463 (MMS)

En helt utslagen valp <3  Det är jobbigt att jobba!


På egna äventyrIdag har jag och Ginza varit på egna äventyr! Aleya fick stanna hemma hos Peter och Erko så Ginza fick själv förlja med till jobbet. Försöker så mycket som möjligt att göra enskillda saker med Ginza o Aleya, både för att Aleya inte ska känna sig osidosatt och för att Ginza inte alltid ska förlita sig på stödet från Aleya.

När vi stod och väntade bussen så fick Ginza sig ett riktigt prov! När vi står där lungt och stilla så hör jag hur sirener börjar tjuta, Ginza stelnar till och lyssnar spänt. Precis framför oss susar det sen förbi en brandbil med sirener och blåljus! Ginza tyckte det var lite läskigt, men när den väl var förbi så skulle hon efter!! *haha*
Så det blev den första bussresan själv med Ginza och efter den början var allt lugnt!  Hon pep lite i början men somnade snart i min famn. Väl på jobbet så var allt som vanligt och dagen förflöt hur bra som helst!

När jag var ute på lunchen med Ginza så gick vi bort och tittade på vägarbetet. Ginza tyckte att den stora traktorn var väldigt intressant! En av arbetarna kastade en stor spånskiva på marken och jag frågade fräckt om Ginza fick lov att gå på den. Han bara skrattade och sa att om jag fick den där lilla att gå på den skivan så fick jag mer än gärna. Jag som inte tänkte göra så stor sak av det hela gick bara rakt förbi den helt enkelt och Ginza fick välja att gå på den, gå bakom mig eller gå på andra sidan om mig. Men skruttan gick glatt upp på den som om det var fortsättningen av gräset! Den var  halvt ostabil  men det brydde hon sig inte nämnvärt om! Duktiga Ginza!!

Sen när vi skulle ta bussen hem så hittade jag ett galler i marken, och elaka jag var då tvungen att sätta Ginza på gallret. Men återigen så fattade hon inte vitsen med det... Sitta som sitta, det kvittar väl på vad tycks denna damen tycka!

Jag kan inte hjälpa det, men fan vad fräck hon är!! OCH inte att förglömma, idag så står båda öronen upp! Min lilla sockertopp!

Liten men tuff!!

img_2460 (MMS)

Liten men tuff!!  Ginza morrar för fullt och tycker att denna är MIN! Erko är mer förvånad över denna lilla parvels fräckhet!


Första träningskvällen

Igår så fick Ginza vara med på sin första träningskväll som tillbringades ute hos Pernilla och Janne. På väg dit så gnällde hon en hel del tyvärr. När jag pratade med Peter så tystnade hon, men så fort peter pratade och jag tystnade så började hon gnälla igen.

Väl framme fick hon gå på upptäcksfärd och undersöka blommor, poolen (dock bara utanpå! :) ) och fåglarna i deras stora voljär. Ginza tyckte de var intresanta, så snälla pernilla tog med henne in så hon fick titta närmre på fåglarna. Duktiga Ginza tyckte det var super intressant!

Sen smet vi in en sväng och fikade. Ginza fick följa med in och hittade ett tuggben som hon lade sig och tuggade på. Sen somnade hon under vardagsrummsbordet och vi satt alla och pratade lite.

Efter ett tag så skulle Peter ta ut Erko och träna lite och jag tog med mig Ginza. Då det VÄRSTA jag vet är hundar som måste gå i koppel för att de drar på vilt, så är detta något jag tänker träna bort tidigt! Så jag och Pernilla gick ut på fälten på kaninjakt! Vi gick och pratade och hade hur kul som helst. Vi lyckades faktiskt skrämma upp två stycken kaniner, bara det att Ginza såg dem så klart inte... *suckar*

Men vi gick tillbaka efter ett tag och trodde att vi skulle ha en liten valp som var helt slut efter vår runda. Men icke! När vi kom tillbaka så tränade Peter Erko igen och Ginza tyckte det så jätte intressant ut. Han avslutade och hämtade Aleya. Då får Ginza busryckt och busar ett bra tag med Aleya. Vi står och pratar lite tills vi inser att det är riktigt mörkt ute och börjar bli kallt.

Vi får säga hejdå och packar in oss i bilen. Tror vi inte hade hunnit rulla ut från deras uppfart innan Ginza sov som en stock! Hon var helt slut efter vår lilla utflykt!


Kommando "Sovmorgon"

Jag har insett vad nästa kommando som kära lilla valpen ska lära sig är, det blir "sovmorgon"!! För herre gud vilken energi hon har, kl 6 på morgonen!! Det är inte riktigt då jag vill ha den! På vardagarna är hon lugnarre och halv sju går vi till bussen och sen sitter vi på bussen ett tag och då ligger hon lungt och stilla hos mig.

Men här hemma... *gah* Gick som vanligt upp kisseturen vid 3 för att förhindra olyckor hemma! Har än så länge inte haft en enda olycka hemma. Men två mindre på jobb. En gång när jag ser att hon behöver kissa, men jag satt i telefonen, dumma jag satt så klart i den fasta och inte i den bärbara som jag brukar.... Så det tar jag på mig själv!
Sen nästa gång var när jag satt och skrev på datorn och av någon anledning tittade jag bort på henne och ser att hon börjar sätta sig. Jag flyger upp, hon hinner klämma ut lite droppar och jag fiskar upp henne och bär ut henne på gräset. Där sätter hon sig snällt och kissar. Så ja, jag tror jag är väldigt bortskämd med denna lilla damen!

Kommer ihåg Aleyas rumsrens träning *fasa* Bodde på 5e våningen, dock med hiss! Fast jag är livrädd för att åka hiss om de är små o känns gammla. Denna var splitter ny så det gick oftast... Men ja 5e våningen, en liten plytte valp som hade urinvägsinfektion när hon var några månader och som sen kom tillbaka... Ja, det tog TID innan hon var helt rumsren min älskade Aleya.

Men åter till mitt nuvarande lilla monster. Vid sex så tog vi kisseturen och då hon verkade lite trött så gick jag in med henne i sovrummet igen o lade henne i tygburen och jag kröp ner bredvid min underbara sambo. Då började det... Hon gnällde, hoppade upp med framtassarna i sängen, blängde, gnällde lite till och så fortsatte hon i en timme. Försökte sätta ut henne till de andra hulliganerna utan framgång så tillslut så gav jag upp! Tog henne under armen och lade mig i sägen igen, med henne. Hon höll på att böka och stöka lite grann men efter ett tag så låg hon och slickade på mig tills hon somnade. YES!!!!

Så vi sov till halv nio då hon började stöka igen och för att min söta men oerhört trötta sambo skulle få sova lite mer så gick vi upp. Det blev en massa bus med alla tre vovvarna och jag är så glad att de två stora klunsarna är försiktiga med lilla Ginza. Känns jätte tryggt! Även om jag inte skulle lämna dem helt obevakade alla tre. Att lämna Aleya och Ginza känns helt Ok, men Erko är så himmla stor och tror han är lika liten som Aleya... Vilket inte alltid är en så bra egenskap!


Liten, tuff och vet precis vad hon vill!

Dagen idag började med att Ginza var inte helt med på att åka buss i morse, hon var lite orolig och gnällig. Dock fick hon inget ut av det så hon tystnade ganska så snart. När vi bytade buss så fick de gå och kissa o då träffade vi en tjej som kom fram och frågande om det var en lite Malinois valp jag hade i kopplet. Prata om att jag belv förvånad!! Vi stod och pratade lite innan jag skulle ta nästa buss till jobb.

Väl på den bussen så blev Ginza lite gnällig igen och jag började fundera på varför tills jag kom på att så långt fram som jag satt brukar jag inte göra. Om det helt enklet var det att hon kände att hon hade en massa folk överallt?! Tog henne i famnen och gick längre bak och då tystnade hon! Så nu vet jag det, Ginza vill göra som de tuffa pojkarna och sitta längst bak i bussen!

Väl på jobbet så gick flickorna och la sig och tuggade på sina ben. Ginza har verkligen anpassat sig och finner sig jätte bra i att vara på jobbet och tar det lungt och fint när vi är där. Visst så får hon och Aleya sina busryck ibland men de busar jätte fint!

Dock så fick Aleya sig en utskällning av Ginza när Aleya tog det lungt och låg o tuggade ben. Då tyckte Ginza att de skulle busa, så hon startade morra o skälla tills Aleya hade rest på sig o började busa... Hon är liten, tuff och vet precis vad hon vill!

Sen på lunchen så gick vi vår vanliga runda vid stora vägen och det gick hur bra som helst! Ginza hittade lite "bråte" som de använder vid vägarbetet och där var stålbalkar, pappskivor och lite annat. Efter att jag kollat så där inte var något vasst eller liknande de kunde skada sig på så fick Aleya o Ginza gå upp där och balansera o utforska. Detta tyckte Ginza var super skoj så när vi gick förbi de igen så bara SKULLE hon upp där igen!

Sen kom världens bästa Sambo och hämtade oss på jobbet. Vi tog en snabb sväng till parken och rastade alla hundarna. Ginza fick vara lös och springa runt och hon tyckte att Erko är såå spännande! Han har inte riktigt bestämt sig för vad han tycker om henne.... Liten o läskig lutar det nog åt just nu ;)


Denna bilden gör mig varm i hjärtat! Älska...

img_3951 (MMS)

Denna bilden gör mig varm i hjärtat! Älskade underbara Aleya o Ginza <3


Dölja att hjärtat går i bitar

Idag var en sådan hemsk dag som man fasar för. Jag kännde bokstavligt talat mitt hjärta gå i tusen bitar medans jag försöker vara nonchalant och halvt ignorera det. Behöver jag säga att det var jobbigt så in i helvete?!

Det som hände var att jag skulle gå ut ur mitt kontor och flickorna satt kvar på sina platser o tittade på mig. Bestämde mig för att de kunde väl få följa med, så jag kallar på dem och de kommer springande. Två sekunder efter hör jag ett illvrål från Ginza o när jag vänder mig om så ligger hon omkullsprungen på marken o vill inte resa sig. Jag sätter mig ner o hon sätter sig upp o ska komma till mig, men när hon sätter ner höger framtass så skriker hon till och ramlar. NEEEEJJJJ!!!!

Jag försöker vara så lugn jag kan, säger åt Aleya att gå o lägga sig (läs: Ryter med full kraft) tar upp Ginza och bär bort henne till hennes filt o lägger ner henne. Hon sätter sig upp men vägrar ha i tassen utan låter den hänga i luften. Klämmer, känner o drar lite försiktigt i tassen utan att hon säger ett pip. Hon sitter där lungt o stilla.

Backar ett halvt steg och hon följer efter, sätter ner tassen och ramlar omkull i ett skrik. Just då fick jag göra allt och lite till för att vara lugn och inte förstärka hennes känslor. Klämde, kände o böjde igen på hennes tass utan att hon sa något alls. Bara för att så gjorde jag sen samma sak med den andra fram tassen. Gav henne ett av hennes tuggben och satte mig på min stol och andades, andades o andades...

Just då hade vem som helst fått Aleya alldeles gratis! Vet om att hon gjorde ju absoult inte detta med flit, men det hjälpte inte just då. Hade mina starka funderingar på att låta henne stanna på jobbet när jag gick hem som straff! Men kom på att då hade jag fått sova själv i sängen, så jag omvärderade det ganska så snabbt.

Var så tokigt orolig, samtidigt som jag "total ignorerade" att hon gnällde utan bara klappade henne lite på sidan o vände mig om och skrev lite på datorn. Eller ja, letade upp djursjukhusets telefon nummer och ringde dem! Pratade med en jätte gullig tjej som sa det att kunde jag klämma o känna utan att hon sa något var det nog ingen fara (tror ni att jag ville höra ett NOG?! *gah*). Hon sa det att jag skulle låta henne vara och om hon fortfarande hade ont i morgon vid lunch tid så skulle jag komma in med henne.

Skrev ett sms till min kära sambo o berättade och han ringde ganska så snart efter. Han blev också lite orolig men sa det att jag skulle ta det lungt och inte visa att jag var orolig... Sen sa han att det säkert skulle fixa sig och jag sa surt att han skulle säga om det där!! Han skrattade o sa att det skulle fixa sig! Då var jag nöjd o kunde lägga på.  

Så då satt jag där och försökte dölja att hjärtat gått i bitar när min lilla plutta hade ont. Occuperade tankarna på jobbet och hade ett halft öra o öga på Ginza. Ginza somnade sen och sov ett bra tag och när hon vaknade så haltade hon lite fortfarande. Hon fick lite lunch o Aleya fick ett knäckebröd och vi gick en liten lunch runda bara så de fick göra vad de behövde.

Sen vilade Ginza lite till och när hon vaknade inte så började hon leka med en boll helt obehindrat. Jag blev sååå lättad!! Nu har det gått ett par timmar och hon har inte haltat en enda gång! Dock så blir det bara små rundor idag och imorgon!

En glatt viftande svans

Jag inser att jag kommer att ha ett problem... Att hejda mig själv och inte gå för fort fram med min lilla Ginza! Jag känner att hon klarar så mycket och tar alla nya saker hon ställs inför med en klackspark. Hon är väldigt frammåt och utför det med en glatt viftande svans.

Då jag i sommras inte hade valptankar över huvudtaget så har jag redan tagit ut all min semester och har tyvärr inte jätte mycket att ta nu när jag fick hem min prinsessa. Så efter 4dagar hemma så fick hon följa med på jobbet tillsammans med Aleya.

Det börjar med en bussresa in till Malmö. Till en början så tyckte hon det var jobbigt med alla nya intryck och gnällde lite. Men jag klappade henne och snart lade hon sig till rätta i min famn och somnade. Hon vaknade till då och då o gnällde två tre gånger för att sedan sova vidare.

Väl på jobbet så installerade jag Ginza o Aleya på mitt kontor, la fram lite leksaker, Ginzas filt och några tuggben. Ginza gick på upptäcksfärd och lade sig strax till ro på sin filt.
Det vill säga efter att hon flyttat den från ena långsidan av rummet till mitt i rummet! Center of attention ska det vara!!

När jag kände att allt var lungt så fick mina kolleger hälsa på henne en och en. Behöver jag säga att alla blev förälskade? :)

Flickorna låg fint o stilla på rummet och jag sprang in och ut ett par gånger utan att det var några problem. Dock stängde jag till dörren så inte Ginza skulle springa ut. Jag var inte borta mer än 4-5 minuter varje gång, men det värmde ändå en massa massa att de var så duktiga!

På lunchen fick Ginza sin mat och Aleya fick ett knäckebröd att tugga på. Sen belv det rastning! Detta hade jag fasat för lite... Där jag rastar på lunchen är bredvid en ganska stor väg som är väldigt hårt traffikerad... Men varför oroade jag mig?! Ginza spatserade fram där som om de var det mest självklara som helst! När allt var gjort gick vi in igen och jag fick äta min lunch!

Eftermiddagen susade förbi och flickorna låg mest och sov. När vi sen skulle hem så var första bussen fullproppad med folk så jag fick ha Aleya sittandes mellan mina fötter och Ginza i famnen. Vet inte hur många som ville klappa, men håller stenhårt på att på bussar hälsar vi INTE på någon! Blir lättast att ha det så för det finns de som inte gillar hundar och då ska de slippa att åtmindstonde mina hundar försöker hälsa på dem när de inte kan ta vägen någonstanns. Är man på en buss så är man...

På bussen som ledde hem så låg Ginza i mitt knä och Aleya bredvid mig och båda flickorna sov från början till slut! Ginza gav inte ifrån sig ett enda pip och hon satt inte ens upp utan lade sig direkt. När vi sen hoppat av så går vi över övergångsstället och där skulle Aleya kissa!?!? Fick dra henne i kopplet lite och när vi kommit över vägen så var det en lite gräsremsa en bit bort och där fick hon sen kissa. När vi kom till grönområdet vid oss så fick Ginza springa lös lite och busa. Hon håller sig fint vid mig och kallar jag på henne så kommer hon som skjuten ur en kanon! Och så tänker jag behålla det!! *jobba jobba jobba*


Miljöträning deluxe! Duktigaste flickorna ...

img_1889 (MMS)

Miljöträning deluxe! Duktigaste flickorna åker buss med mig till jobb.  Ginza tyckte att det var lite halvläskigt till en början, men då storasyrran inte tyckte det var konstigt alls lugnade hon sig snabbt och la sig tillrätta i min famn och sov. Prata om att jag är stolt över mina flickor!


Allt beror på hur man ser på saken. Mina h...

img_2231 (MMS)

Allt beror på hur man ser på saken. Mina hundar får INTE ligga i soffan! Tekniskt sett så ligger inte Ginza i soffan, hon ligger på mig!  ..och jag ligger i soffan!  *hrm* undrar om min kära sambo ser på saken på samma sätt som jag.....


Jag är så imponerad

Det är helt otroligt hur mycket denna lilla tjej imponerar på mig. Vi har varit ute på vår första egna promenad utan någon av de andra två som drag hjälp. Min tanke var att jag inte ska göra det svårare för mig senare, genom att Ginza ska vara van vid att ha med sig de andra hundarna som stöd. Så sagt o gjort, jag Aleya o Ginza gick först en runda och tur nog så duggade det lite och bara det fick aleya att vilja vända! Så när hon gjort sitt vände jag och gick hem o lämnade Aleya.

Ginza hängde nog inte riktigt med i svängarna för de första 10 metrarna tultade hon på som vanligt glatt. Sen satte hon sig helt sonika ner och tittade sig omkring. Det såg såå roligt ut! Man såg riktigt hur hon funderade "Vänta nu... Vi var en till innan" Men jag kallade på henne och hon glömmer vad hon tänkte på och kommer glatt tultande med svansen vajande!

Hon fick vara lös när vi kom till grönområdena och hon höll sig till en början bara en två meter omkring mig. Men när jag ställde mig stilla mitt på gräsmattan så vågade hon bege sig på lite äventyr. Testade med en liten inkallning då de har gått så super bra hemma, och visst kom hon som skjuten ur en kanon! Duktiga duktiga Ginza!

Sen gjorde jag något man INTE ska göra när man har en liten valp lös för fösta gången!! Jag fick ett sms och dumma jag skulle så klart kolla det. Under de sekunderna jag kollade smset så kom det ett gammalt par snett emot oss. Då var Ginza närmare dem än mig och hade inte riktigt sett dem än. Jag ropar på henne och hon tittar upp, ser det gammla paret och vände på klacken och sprang mot mig!! Lyckan var gjord! När hon väl kom så blev det en massa kel o lite godis. Dock är hon kräsen utav bara *pip* och ratar nästan allt godis utan det där riktigt dyra som kommer i små små påsar med en massa luft o några få godisar i botten. Men den bästa ska bara ha det bästa!

När vi sen var på väg hem fick hon gå lös ända tills vi kom till cykelbanan. Där fick hon koppel på sig och tultade glatt fram. Vi stötte på två tjejer som frågade om de fick hälsa o jag gjorde som med Aleya när hon var valp. Gick hon fram fick de hälsa, gick hon inte fram så fortsatte vi. Men Ginza såg en chans att få lite klappar och gick med säkra steg dit. Vi pratade lite och de frågade en massa om Ginza och rasen. Det var riktigt kul!

Väl hemma så kom Aleya ut från sovrummet lite lätt yrvaken och sen dess så har Aleya o Ginza busat en massa. Just nu väntar jag bara på att de ska däcka så jag kan sätta in dem i köket och hoppa in i duschen!

Jag är så imponerad av denna lilla tjej! Det ska bli så spännande att se henne växa upp! Men jag misstänker att jag mer än en gång kommer att slita mig i håret över henne o hennes hyss! Dock vet jag också att jag kommer att smälta varje gång hon kommer och sätter sig bredvid mig o lägger en tass på benet för att få komma upp och mysa lite!


Det är svårt att blogga när man har en lit...

img_0556 (MMS)

Det är svårt att blogga när man har en liten som lägger sig på ens arm! Underbara Ginza!!


Goshög!

Natten gick ungefär som förra natten, hon pep en del när hon skulle sova själv nere i tygburen. Det var inte kul alls! Men när jag ignorerat henne i två minuter går hon helt sonika in och lägger sig i buren och somnar. Jag vaknade till vid tre på natten och gick ut o kisade Ginza och sen smet vi in och sov igen. Hon fick sova på golvet och det tyckte hon var helt ok. Då var hon super trött när vi gick upp igen vid 7 så jag såg min chans att sova längre, så vi gjorde Aleya sällskap i sängen (hon hade inte rest sig än...) och denna gången så fick Ginza också vara med i sängen. Hon gosade in sig vid min arm och somnade direkt! Tror nog jag fått en riktig liten goshög!!

När vi väl gick upp så slank hela frukosten ner snabbt för både Ginza o Aleya och det var dax att gå en runda. Båda flickorna gjorde vad de skulle och på vägen hem så börjar det regna... Detta resulterar i att Aleya drar som en galning för att komma in och Ginza tultar glatt efter!

Här hemma så har Ginza börjat bli busigare och mer hemma. Hon och Aleya hade en race runda innan och lekte riktigt fint. Jag älskar verkligen att Aleya är så försiktig som hon är. Hon anpassar sig på ett väldigt bra sätt till de olika individer hon leker med, är väldigt signal säker och extremt tydlig. Jag behöver aldrig vara orolig!

Leksakerna är riktigt poppulära och hon har börjat att förstå vad NEJ innebär. Börjar man dra i slappar, ta mattes skor så kommer en rungande NEJ och hon släpper den direkt och kommer tultande lite skuldmedvetet. Ger man henne då en leksak så börjar hon glatt busa med den istället.

Det absolut roligaste som finns är när hon kan vara mitt uppe i leket o stimmet och på två sekunder bara däckar och sover så gott så! Det är precis det hon gjort nu så jag ska passa på att sätta in henne o Aleya i köket så jag kan duscha i lugn och ro!


Första valp dagen

Då var första natten med valp avklarad. Det gick bättre än vad jag förväntat mig! Jag hade i och för sig alla värsta senariona jag kunde tänka mig uppmålade. Aleya o Erko fick sova i köket som vanligt och Ginza fick vara i sovrummet hos oss. Hon fick ha sin tygbur bredvid min säng och hon sov i den fram till ca 4 då vi gick ut en snabb kissrunda och efter det så hittade hos sängöverkastet som låg på golvet och det var helt klart en toppen plats att sova på enligt henne! Dock så försökte jag få in henne i buren o så länge  jag var vaken låg hon där, men jag somnade till igen och när jag vaknade låg hon borta på överkastet o små tuggade på Peters kläder... Ooops!!

Gav henne ett lite tuggben och då låg hon fint tills det var uppätet... Dock jag var mer död än levande när hon tyckte det var dax att gå upp, så av gammal vana med Aleya fiskade jag upp henne i famnen o somnade om. Det gillade hon och sov vidare 1,5 timme till. Det gillade Jag!!

Nu under dagen så har hon haft sin första riktiga koppelpromenad och det gick super bra. Hon tar draghjälp av de andra två hundarna i huset och springer glatt efter med svansen viftandes! Än så länge (ta i trä) har det inte hänt någon olycka inne utan allt har gjorts ute. Det är så skönt att det varit varmt i helgen så altandörren har stått öppen och hon kan utan problem gå ut där själv även om alla andra är inne.

Hon har även lyckats med bedriften att släpa ut nästintill alla leksaker i trädgården alldeles själv. Hon leker lite med dem där ute, sen kommer hon in och hämtar nästa! Dock har hon redan vissa favoriter, bland annat en som Erko fick tag i innan... Så den saknar ett öra och har genomgått en mindre hjärnoperation... Men det är sånt som händer!

Idag har hon även fått åka bak i bilburen när vi skulle ett snabbt ärende. Där ligger hon lungt o tyst och tycker att det är väl inget konstigt att åka bil! Dock så blir hon lite pipig när man står stilla en längre tid. Då kan hon pipa någon minut innan hon ger upp o lägger sig och sover.

Jag är så imponerad av denna lilla dam!!

Ginza

Ibland tar ens liv en helt ny vändning, det gjorde mitt liv idag. Jag var och hämtade en liten Malleflicka vid namn Mallekrafts Ginza! Denna lilla tös tog hela mitt hjärta i besittning efter två minuter och jag har redan förvånats över hennes självsäkerhet och lugn efter bara en dag med henne.

Vi hämtade henne i morse och hade en mysig stund med alla valparna o Mia & Glenn. Efter en massa prat, mys o påskrivning av papper så fick jag mig min lilla flicka i famnen och vi var på väg. Satt med henne i famnen ett tag och bara förundrades över att denna lilla tjej var Min! Kännslan var overklig och helt fantastisk! På väg hem så blev det en sväng in om mina föräldrar för att visa guldklimpen innan vi åkte hem. Dock så tog denna lilla dam det så bra att vi stannade en kort stund och åt en liten lunch.

Hon fick träffat Aleya och det gick över förväntat. Aleya tyckte hon var lite söt men hon var inte jätte intressant. Medans Ginza tyckte Aleya var super cool o följde efter henne som en skugga. När Aleya sen sprang in i huset var det liite läskigt att följa efter, så då följde Ginza efter mig istället. Ginza hittade lite bollar i trädgården o den roligaste var den gigantiska fotbollen!! Dock gick det inte så bra att få tag om denna av förklarliga skäl, så Peter var en ängel o hämtade en brandslang istället. Av denna enkla handling gjorde han sig bästa vän med Ginza, brandslangen blev bästa saken av alla o hon tultade runt stolt med den!

Sen var det dax att åka hem till oss och Ginza fick åka i famnen på mig. Hon låg där så fint och sov utan att gnälla det minsta lilla. Det var det mest självklara i världen för henne! Inget konstigt alls!

Hemma så blev det upptäcksfärd och plastmattan i hallen var helt ok, sen var parkettgolvet lite läskigt men när matte gick in där så fick man följa med... Då blev korgen med leksaker, bia bädden o tygburen undersökta innan hon dök ut i trädgården. Där hittade hon Aleyas gammla ben o hon lade sig pladask o började tugga!

Hon fick träffat Erko som var LÄSKIG!! Han är ju Gigantisk! Så han fick in i köket bakom barngrinden o då kunde man efter ett tag titta på honom där igenom.

Sen blev det middag som man åt med stor aptit, men vågar inte annat när Aleya står en bit bort och trånar efter maten...! Efter middagen blev det en tur i trädgården och den blev invigd efter någon minut.

Under middagen som intogs i vardagsrummet hade jag en fotvärmare i form av Ginza och där ligger hon fortfarande.
Denna underbara lilla varelse har tagit mig med storm, och jag längtar efter att få lära känna bättre!

RSS 2.0