Vart tog min lilla pluttiga valp vägen?! O...

img_0993 (MMS)

Vart tog min lilla pluttiga valp vägen?! Om någon hittar henne så kan ni väl höra av er. Så länge behåller jag denna myshögen som börjar vara i klass med Aleya i mys!


Finaste Ginza sitter i fin position

img_6725 (MMS)

Finaste Ginza sitter i fin position och har riktigt fin kontakt! Älskar hennes vilja o positivitet! Även om min sambo halshögg mig...


Godmorgon från oss!

img_4200 (MMS)

Godmorgon från oss!


Tuff som en agaspis!

Jag har insett att min kära valp har fått en jäkla miljöträning och det är i nuläget inte mycket som hon reagerar för.

Idag så var vi ute och rastade som vanligt på lunchen, då är där en byggarbetare som håller på att skära i lite plåt/stål stänger. Han använder en stor såg och gnistorna sprutar runt honom. Jag tänker i mitt stilla sinne att jag ska gå över gatan då det bara är ca 5meter mellan honom och mig om jag skulle gå kvar på gräset. Men ja... Tjejerna tuffar på frammåt och bryr sig inte nämnvärt om honom och när vi är någon meter ifrån ska vi gå över men då kommer en lastbils invation på 5st i rad.

Så det fick bära eller brista och vi gick förbi killen med 5meter och ingen av flickorna reagerar! Ginza ville dit och hälsa... Hrm... Man kan inte klandra henne för att vara feg!


Bilder från helgen

Har haft en helt underbar helg och nu när jag tittar tillbaka på alla bilderna så ser jag hur stor Ginza verkligen börjar att bli. Tiden går så snabbt att man hinner inte riktigt med och nu blir det bara mörkare och mörkare på kvällarna, hatar verkligen vintern!

Men tur nog så har man en liten valp som man kan träna innomhus så förhoppningsvis går vintern snabbt förbi! Hennes spår går hur bra som helst och hon har faktiskt fått en vinkel nu. Hon gör det så himmla snyggt. Stolt över min lilla skrutta!

Aleya är Aleya och världens goshög! Hon börjar tycka att det är kallt ute nu, så snart blir det till att packa upp hennes täcken!


Rådjuren ligger och tittar på oss när vi g...

img_8643 (MMS)

Rådjuren ligger och tittar på oss när vi går förbi Nu är det spår som gäller för Ginza o Erko!


Spår idag igen! Det är bra drag i linan nä...

img_3797 (MMS)

Spår idag igen! Det är bra drag i linan när hon håller på. Riktigt kul att få lära in allt från grunden, få det så som man själv vill ha det!


Helt ok arbetsfördelning

img_2187 (MMS)

Peter är ute o lägger ett spår till mig o Ginza. Jag sitter i bilen o äter en lyx mousse från Max. Helt ok arbetsfördelning enligt mig!


Hon ska stå till svars!

Jag har en tjuv i mitt hus! Jag har en misstänkt och jag kan ge ett utmärkt signalement (Ca 42cm hög, 12kg, svart mask o brun/röd kropp, lång nos, en väldigt glad svans o gillar att pussas) och jag har en bra grund för mina anklagelser!

Jag ska ge er en beskrivning av händelseförloppet!
Jag står och diskar, jag ser något i ögonvrån och det är den misstänkte, hon luktar på kökshanduken men när jag tittar på henne så får hon en uppsyn som osar "jag har INTE gjort något och jag tänkte INTE göra något" jag är nöjd med detta, men redan här borde jag anat ugglor i mossen!

När jag då diskat en tallrik och en gaffel till tittar jag bort mot spisen och både handduken och den misstänkte är borta! Jag går genast ut i vardagsrummet och jag hittar den misstänkta i en biabädd. Det stula föremålet är inte i hennes närhet...

jag letar igenom vardasgrummet utan att hitta den. Jag letar då igenom hallen, badrummet, sovrummet och även trädgården utan att hitta handduken. Jag har letat ÖVERALLT och den finns inte här. Det är inte så att den misstänkta kan ha ätit upp den, det är en teknisk omöjlighet! Men den är ingenstans!!!

Men utan det stulna föremålet kan jag inte dra den misstänkta inför rätta... Men jag kommer inte släppa detta. Hon ska stå till svars! Hon ska straffas! Jag SKA hitta den där jäkla handduken!


Herregud så stor hon ser ut

img_4499 (MMS)

Herregud så stor hon ser ut på denna bilden. Jag ser henne fortfarande som min lilla lilla puppy! Men får nog snart inse att Lillan börjar bli stor!


Ooops!!! Min älskade sambo är hemma o då f...

img_2814 (MMS)

Ooops!!! Min älskade sambo är hemma o då får hundarna inte vara i sovrummet. Än mindre i sängen... Ooops?!


Någon har redan däckat för ett bra tag sed...

img_0111 (MMS)

Någon har redan däckat för ett bra tag sedan. Inte konstigt att hon kan vara tokigt pigg kl 6 på morgonen...


Ginza växer så det knakar

img_7386 (MMS)

Ginza växer så det knakar. Hon har snart gått om Aleya, men i snabbhet ligger hon lååångt efter! Skulle lägga upp en film, men det gick inte :-(  Tror jag får ta o lära mig det! Nu blir det mys i soffan med mina <3


Är i stallet med Frida. Gud vad jag saknar...

img_4139 (MMS)

Är i stallet med Frida. Gud vad jag saknar hästarna!!


Större och större leende på läpparna

Ibland är jag så sjukt lycklig för mina älskade hundar! Morgonen började skit och lite värre. Eller ja, allt började på natten då jag drömde en massa skit o vaknade kallsvettig. Tog Aleya o flyttade henne närmare o la mer eller mindre huvudet på henne. Hon suckade nöjt och somnade om direkt.

Jag låg o vände o vred på mig och tillslut så plockade jag upp Ginza också i sängen. (Peter det där läste du inte! ;) ) Låg och kramde henne lite och hon somnade snabbt om igen. Efter ett tag så somande jag.

Så hela dagen har varit sådär halv taskig och allt har varit lite jobbigt...

MEN under dagen så har jag märkt att varje gång jag tittat på flickorna så har jag fått ett större och större leende på läpparna. De är så underbara!!

Storleken har betydelse!!

Ok, alla vet den där gammla klychan att storleken har ingen betydelse. Det finns inget som är så fel som det påståendet! Storleken har ALL betydelse i världen!

Jag är inte jätte lång, bara 164cm. Det är inte stort alls. Detta gör att jag passar inte riktigt med stora hundar till exempel. Det blir bara fel. Det ser bara jätte fel ut!

Jag har självklart reflekterat över att Erko är stor. Han är till o med ganska så stor... Jag har dock aldrig reflekterat över att han är helt jävla gigantisk!!! Detta var innan jag såg detta fotot som Peter tog på oss i går. Jag är såå glad att Erko inte är min hund. För prata om att folk hade skrattat!OBS!! ignorera min extremt konstiga min!!


Idag har det blivit skogsspår för Ginza oc...

img_4888 (MMS)

Idag har det blivit skogsspår för Ginza och  sen skogspromenad för alla hundarna.  Ginza är riktigt duktig och det är så kul att se hennes glädje!


Morgonstund har sprall i benen...  Förutom...

img_0346 (MMS)

Morgonstund har sprall i benen...  Förutom hos matte som bara vill lägga sig efter att vaknat kl 6.. Jag gillar inte riktigt Ginzas morgon tider!


12veckors spruta

img_9849 (MMS)

Idag fick Ginza öva på att vara i trånga utrymmen. Eller ja, hon gick igenom där som om det var världens naturligaste sak. Nu ska vi till veterinären och få 12veckors spruta. Kan inte fatta att tiden går så fort! Jag har haft henne mer än en månad... Vart tar tiden väg?!


Förpassad till golvet

img_4637 (MMS)

Ginza har blivit förpassad till golvet, hon börjar få lära sig att det är där hon ska ligga. Hon försökte hoppa upp en gång, jag tog ner henne o hon satte sig ner ett tag och sedan la hon sig ner på golvet. Då fick hon godis och hon har legat där sen dess.


Världens elakaste Matte

Om mina kära flickor hade fått utse mig till något i går så hade jag nog enbart varit uppsatt i kategorin "Världens elakaste Matte"! Det blev både kloklippning och avmaskning på en och samma dag.

Aleya avskyr att få klorna klippta så till den milda grad att efter jag gjort det så undvek hon mig resten av kvällen. Gick jag in i sovrummet så gick hon ut, gick jag in i köket så gick hon därifrån. Det var till och med så illa att när jag skulle ge dem mat så kom Aleya knappt fram till matskålen, för JAG var ju där...

Jag tycker att det är såå jobbigt att hon få sådan panik. När hon var mindre har det fungerat bra, men det har bara blivit värre och värre. Vilket tyvärr gör att man drar sig för att göra det, för hur kul är det att ha en hund som HATAR en. Peter hade innan en stor schäfer hane som morrade om fel person tittade på honom. Att hantera honom var speciellt och det var inte vem som helst som kunde göra det (även om han var min lilla nallebjörn). Men Peter har sagt att denna nästan 40kg kloss var lättare att klippa klor på än lilla nätta Aleya. Hon spänner hela kroppen, strerat emot, försöker morra, slingrar sig som en orm och gör allt för att försvåra.

Att klippa på Ginza gick snabbt och enkelt, vilket är så skönt!

Ginza fick följa med på fotbollsmatch! Hon...

img_7077 (MMS)

Ginza fick följa med på fotbollsmatch! Hon ligger vid mina fötter och tittar lugnt på vad som händer.


RSS 2.0